Indre Bjordal er en gammel gard med rike tradisjoner innen jordbruk, jakt og fiske. Garden har vært i slekten i 500 år. Dominikus Bjordal tok over farsgarden i 1974, og startet da det moderne jordbruket. Indre Bjordal var en tid delt mellom far til Dominikus, Anton og broren Hans. Da var det to garder med hvert sitt tun.

Anton kjøpte garden til Hans. Disse bygningene, som før var gardshus og fjøs, er i utgangspunktet det vi i dag kaller "Bjordal Kurs og Fritid". I begynnelsen var det hele tenkt som ett kulturhus for å bevare gamle kulturminner. Men da ett lærerlag i 1993 spurte om de kunne få servering av rømmegrøt var det starten på noe som utviklet seg til noe mer. I dag skreddersyr vi selskaper etter dine ønsker, alt fra bryllup til kurs. Trenger dere overnatting så rer vi opp senger i gamle rom.
 
Gardsturismen har preget garden mye de siste 10 årene. Nytten av disse bygningene gjør det hele spesielt og spennende. Alt er gjort på egenhånd og fri fantasi. Rosemaling og treskjæring, som gardens kårfolk står for, preger det innvendige møblementet. I Bjordal er det fin natur og mange turmuligheter. Flotte skoger, vann, elver og natur. Her er det gode fiskeforhold, og fiskekort kan kjøpes på garden.
 
Garden har ett eget kraftverk, og er selvforsynt på strøm. Det er mye å fortelle, og hvis man ønsker så kan man få en fortellerstund som en innledning på oppholdet.

Hjertelig velkommen til Bjordal der vi gjør alt vi kan for at det skal bli et hyggelig opphold for rimelige priser.